Hypnose en hypnotherapie tegen fysieke klachten

 

Fysieke klachten

In voorkomende gevallen wordt de oorzaak van fysieke klachten toegeschoven aan psychische invloeden zoals spanningen, stress en ingrijpende gebeurtenissen. Zoals iedereen weet kunnen we van stress maagzweren en andere lichamelijke aandoeningen krijgen. Stress kan tevens een oorzaak zijn van bijvoorbeeld CVS, fibromyalgie en migraine. Veelal kunnen de symptomen, maar ook de bron aangepakt worden door middel van hypnose en hypnotherapie.

Veel onderzoeken en studies hebben reeds aangetoond dat hypnose en hypnotherapie niet alleen werkzaam is bij psychische aandoeningen, het werkt ook prima bij fysieke klachten. Zo heeft Dr. Marc Benninga bekendheid verworven door zijn onderzoek met betrekking tot het prikkelbare darm syndroom PDS bij kinderen. Ook bij astma zijn behandelingen met hypnose en hypnotherapie als zeer positief beoordeeld bij tal van studies.

 

Fysieke klachten en hypnose

Bij lichamelijke klachten wordt in eerste instantie niet gedacht aan hypnose of hypnotherapie, iets dat natuurlijk ook makkelijk te verklaren valt. Immers hypnose werkt door suggesties aan het onderbewustzijn en zal vooral werkzaam zijn bij geestelijke problemen en niet bij fysieke klachten. Toch is ons onderbewustzijn zeer krachtig en in staat om veel voorkomende problemen zelf op te lossen. Helaas is de mensheid van de natuur vervreemd en vertrouwen we niet meer op ons gevoel. Een goede balans tussen lichaam en geest is een absolute voorwaarde voor ons welbevinden. Gezonde voeding en een positieve instelling (mind-set) zijn de beste voorwaarden voor een gelukkig en gezond bestaan. Wanneer een van beiden in onbalans is, moet juist hieraan gewerkt worden. Een goede hypnotiseur of hypnotherapeut is in staat om het onderbewustzijn op een positieve wijze te beïnvloeden. Die veranderingen dragen bij tot het oplossen van zowel geestelijke- als fysieke klachten.

Hypnose wordt gebruikt voor vele lichamelijke en geestelijk ongemakken en/of problemen en zijn meestal na 3 a 4 sessies verholpen.

 

Wil je meer weten over de toepassing van hypnose bij jou probleem dan kan je contact met me opnemen.